Goreng kacang tanah sama ada untuk buat kuah kacang dan sebagainya memang ambil masa.

Kalau cara biasa kena kacau selalu, jika tak nanti mudah hangit. Api pun tak boleh besar. Kalau terhangus rasa kacang akan jadi pahit pula.

Apa kata goreng kacang guna cara lain pula. Kalau di rumah ada airfryer, goreng guna alat ini lebih mudah.

IKLAN

Goreng Kacang Tanah Guna Airfryer. Tangan Tak Lenguh Kacau & Jimat Masa

Caranya
  1. Masukkan kacang, letak suhu 180 darjah, masa 20 minit.

2. Alihkan kacang 1-2 kali supaya masak sekata.

IKLAN

3. Untuk kacang 1kg bakar 2 kali.

Goreng Kacang Tanah Guna Airfryer. Tangan Tak Lenguh Kacau & Jimat Masa

IKLAN

Hasilnya kacang lebih rangup, jimat masa dan tenaga kerana tak perlu kacau.

Sumber: Siti Hazlina Hamzah

Selain itu:  Jika Beli Buah Belum Masak Guna 3 Cara Ini Untuk Peram Supaya Buah Masak Elok
Life-hacks petik jari je! Jom baca VANILLA KISMIS seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI