Mira Filzah Pengacara Baru Nona! Dulu Pernah Berangan, Tak Sangka Jadi Nyata

225

 

Satu ketika dulu Mira Filzah pernah memasang angan-angan menjadi pengacara program Nona terutama selepas melihat Maya Karin menjadi hos.

Malah beberapa kali juga melalui uji bakat tapi waktu itu nasib belum menyebelahi dirinya.

Namun selepas terlibat dalam bidang lakonan, rezeki untuk mengacara program itu terbuka luas tanpa perlu uji bakat dan sebagainya. Untung kan…

Dan semalam, dalam satu sidang media Nona 2018, Mira Filzah secara rasmi diumumkan sebagai hos untuk program tersebut.

“Mimpi jadi nyata!” demikian kata Mira atau nama sebenarnya Nur Amirah Filzah Badioezaman dalam instagram miliknya bila apa yang pernah diangan-angankan dulu benar-benar jadi realiti.

Alhamdulillah, thank you tv3 and Nona team for giving me this precious opportunity to be the host for Nona 2018.  Dreams do come true.

Dalam hati Mira pernah terdetik sendiri nak mengacara program Nona masa Mira tengok Maya Karin mengacara Nona beberapa tahun yg lepas. Beberapa kali juga Mira pernah pergi casting utk mengacara di bwh Media Prima. 4 ke 5 tahun lepas, ada program Pengacara Jemputan Nona, Mira pernah cuba, selepas tu ada casting utk program2 di TV9 (Sis TV9, Safiyya), pun Mira cuba!

Tapi mungkin bukan rezeki lagi masa tu tambah lagi Mira tgh sambung degree. Kalau dpt jadi host masa tu mungkin degree tu tak habis kot?! 😂 Indeed, Allah is the best planner. Peluang dlm bidang pengacaraan terbuka sendiri selepas Mira terlibat dlm bidang lakonan, tanpa casting dan sebagainya. I am reaaaally grateful for this. 💖 .

All i ask is for some space. Space for me to improve myself and to learn. Semua org ada first time, semua org pernah rasa “nervous” tu mcm mana. Sejujurnya i am not that talented pun to be a host, hahahha 😂😂😂 (i admit myself!) but tah mcm mana angan angan kanak kanak ribena kan! But i’m willing to learn and i would do anything to improve myself to be a better person in future. InshaAllah.

Adanya Mira Filzah sebagai hos mungkin lepas ni kita lebih teruja tengok Nona.

 

Sumber: mfmirafilzah

 

 

 

 

 

 

 

 

Tinggalkan Komen