Vanilla Kismis kini berada di dalam aplikasi   
Vanilla Kismis kini berada di dalam aplikasi   

Skill

Jangan Terus Guna Semula Tanah Lama Dalam Pasu Untuk Tanam Pokok Baru. Kena Buat Langkah Ini Dulu

Pokok dalam pasu dah mati, cadang nak tanam pokok baru tapi jangan pula terus cabut dan masukkan anak pokok. Tanah lama dalam pasu kena suburkan semula barulah pokok baru yang ditanam turut subur.

Cara Buat Gulai Daging Buku Besar, Guna Tip Ini Supaya Daging Juicy Dan Tak Keras

Rempah kerutup boleh guna yang timbang kilo atau jenaGulai daging buku besar ini selalu dihidangkan dalam majlis kenduri kahwin satu ketika dulu. Memang sedap makan dengan nasi minyak, nasi briyani dan acar.

Cara Buat Baja Guna Rumput Liar. ‘Zero’ Modal Tapi Berkesan Suburkan Pokok Sayur

Buat baja dari rumput liar, bagi yang bercucuk tanam, tapi dalam masa yang sama mahu jimatkan kos beli baja boleh ikut cara yang dikongsi oleh Syafiq Baharin.

Jangan Buang Kerusi Kayu Ini, Boleh Ubah Suai Jadi Kerusi Moden Yang Cantik

Kerusi kayu ini sinonim sangat dengan rumah kayu. Mesti ada dalam setiap rumah kat kampung. Bila dah datang rekaan perabot baru kebanyakannya dah tak...

Buat sendiri Ketupat Palas Untuk Raya, Cara Nak Bungkus Ikut Tutorial Ini. Mudah Saja!

Ketupat palas ini antara hidangan raya yang selalu ada di kebanyakan rumah. Cuma tak ramai golongan muda sekarang tahu membuatnya.

DIY Gubah Sendiri Jambangan Bunga, Ikut Panduan Ini, Macam Stail Boleh Dapat

Bila ada jambangan bunga dalam rumah, suasana memang lagi berseri. Cuma dilemanya nak beli gubahan bunga yang dah siap memang mahal tapi nak gubah...

Letak Bungkusan Air Dalam Pasu, Tip Supaya Tanaman Tak Layu Bila Balik Kampung

Bagi yang suka bercucuk tanam di halaman rumah, pasti susah hati untuk tinggalkan rumah

Resipi Biskut Makmur & Kisah Menyentuh Hati Di Sebaliknya

Biskut makmur antara kuih tradisi yang masih disukai hingga kini. Gabungan rasa manis, berlemak dengan teksturnya cair di mulut memang enak. Lagi best bahan dan cara membuat biskut makmur ini tak lah susah pun. Jadi boleh sangat jika mahu membuatnya sendiri. Panduan ini boleh ikut resipi yang dikongsi oleh Nora Afida.

Buat Sendiri Snow Almond Cookies, Ikut Sukatan Ini Boleh Dapat Hampir 200 Biji

Snow Almond Cookies ini ramai peminatnya terutamanya anak-anak. Memang sedap, dengan salutan coklat bersama biskut yang rasa lemak manis.

Sukatan Buat Kuih Siput Supaya Rangup Dikunyah Tapi Tak Keras

Kuih siput ini memang ralit makan dibuatnya, terutama kalau dapat yang rangup. Memang sedap. Tapi ada juga kuih siput yang di bila dibuat rasa berderai, kurang rangup.

Betul Ke Isi Minyak Penuh Tangki Merugikan? Ini Penjelasan Pakar

Baru-baru ini ada kenyataan dari individu yang mengatakan tindakan mengisi minyak kereta penuh tangki sebenar bukan menjimatkan sebaliknya hanya merugikan.