Tip & Trik

Bantal Kotor, Penuh Peta Boleh Jadi Penyebab Jerawat. Guna 3 Bahan Mudah Ini Untuk Bersihkan Bantal

Kalau di rumah ada banyak bantal yang dah kotor, bertompok macam peta serta ada bau eloklah praktikkan cara ini. Cuma guna tiga bahan mudah, bantal kotor dah bersih semula. Caranya dikongsi oleh Lea melalui aplikasi Lemon8.

Selain Makan Terus, Boleh Cuba Buat Rambutan Asam Boi Pulak

Musim rambutan sekarang, selalu kita makan begitu saja. Kupas kulit terus makan. Tapi selain itu ada lagi cara untuk kita menikmati buah ini. Untuk kelainan...

Ambil Tahu Jenis Extension Wire Di Rumah, Ada Yang Tak Sesuai Dengan Alat Elektrik Yang Kita Guna

Extension wire atau wayar penyambung, alat yang akan ada di setiap rumah dan saban hari kita akan menggunakannya untuk menghidupkan peralatan elektrik. Pada kita asal...

Tip Buat Bubur Kacang Durian Yang Sedap Berlemak & Wangi, Letak Halia!

Musim raja buah ini sesuai sangat buat bubur kacang durian. Tapi kalau nak bubur yang rasanya  sedap berlemak dan wangi makan boleh guna tip dan cara yang dikongsi oleh Afy Al Habibi ini. 

Buat Sendiri Tepung Goreng Ayam Yang Rangup. Jimat Banyak, Modal RM3 Dapat Sekilo Tepung Ini

Kalau selalu buat ayam goreng salut tepung yang rangup, elok rasanya belajar buat sendiri menyediakan tepung goreng ini. Dah tentu akan jimatkan belanja. Mana tidaknya...

Kipas Siling Dah Laju Tapi Tak Rasa Angin, Ini Puncanya. Salah Satu Sebab Kedudukan Kipas

Kipas siling boleh dikatakan wajib ada di setiap rumah memandangkan keadaan cuaca di negara kita yang selalu panas. Kalau berlaku kerosakan pada kipas memang tak senang duduk dibuatnya. Salah satu masalah yang memeningkan adalah kipas dah laju tapi tak rasa anginnya.

Fenomena Istiwa A’dzam, Peluang Semak Arah Kiblat Rumah Kita Petang Ini.

Sempena fenomena Istiwa A'dzam yang akan berlaku petang ini, bagi yang mahu menyemak arah kiblat di kediaman atau premis masing bolehlah berbuat demikian. Istiwa A'dzam berlaku pada hari ini 15 Julai 2024, Isnin bersamaan 9 Muharram 1446H jam 5:27 PM (waktu Malaysia).

Masalah Laman Cepat Naik Rumput, Sembur Dengan Bancuhan Ini. Lepas 2 Hari Semua Rumput Clear

Masalah rumput naik tinggi di laman memang menyakitkan mata. Kebiasaannya bila di cabut, tak sampai dua minggu akan naik pula yang baru. Penat dibuatnya mencabut rumput ini.

Cara Buat Sup Kicap, Lauk Kenduri Istimewa Orang Pekan, Pahang. Sedapnya Lain Dari Yang Lain

Selalu makan sup sup Siam, sup berempah, kalau mahukan kelainan boleh cuba sup kicap. Sup ini dikatakan berasal dari Pekan Pahang yang selalu dihidangkan sewaktu kenduri. Bagi yang nak rasai kelainan rasa sup kicap ini boleh ikut resipi yang dikongsi oleh Echot Aisyah Meor Zahid.

9 Petua Hilangkan Segera Bau Durian Yang ‘Menyegat’ Dalam Kereta

Musim durian ini ramai yang takkan lepaskan peluang membeli raja buah ini. Tapi masalahnya bila beli dan letak dalam kereta walaupun sekejap tapi baunya tetap akan melekat.

Ambil Tahu Jenis Extension Wire Di Rumah, Ada Yang Tak Sesuai...

Extension wire atau wayar penyambung, alat yang akan ada di setiap rumah dan saban hari kita akan menggunakannya untuk menghidupkan peralatan elektrik. Pada kita asal...