Ada masa bila masak masakan guna limau purut akan terasa sedikit pahit. Rupanya ia ada kaitan dengan pemilihan daun. Untuk untuk memasak menggunakan daun ini kena perhati bentuk daunnya.

Petua ini dikongsi Nasrah Zamzam ini ramai tak tahu.

IKLAN

Ada yang kata masak tomyam ke paprik ke apa ke rasa pahit kan? Daun limau purut memainkan peranan penting. Cari yg berbentuk 8. Barulah tak pahit.

Petua Pilih Daun Limau Purut, Pilih Bentuk Ini Kalau Tak Mahu Masakan Rasa Pahit

IKLAN

Daun yang lebar macam sebelah dia tu agak pahit kalau dibuat masak.

IKLAN

Berapa kali masak guna jenis lebar masakan terasa pahit walaupun buang urat tengah. Ada kot silap saya kat mana-mana tapi petua pilih daun bentuk 8 memang saya apply sendiri. Masuk saja dalam masakan tak perlu buang urat.

Sumber: Nasrah Zamzam

Selain itu:  Tak Perlu Treatment Mahal, Ikut Petua Wanita Ini Hilangkan Whitehead & Blackhead Modal Cuma 50 Sen!
Life-hacks petik jari je! Jom baca VANILLA KISMIS seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI