Sesetengah dari ibu bapa kita yang sudah tua senang meluahkan kata-kata sayang dan bangga tapi ramai juga yang tidak biasa dengan luahan sebegitu. Namun itu bukanlah bermakna mereka tidak sayang.

Demikian juga arwah ibu kepada lelaki bernama . Setiap pencapaian anak jadi kebanggaan si ibu dan ia hanya diketahui selepas Saiful membaca diari arwah ibunya selepas dia meninggal.

Dari situ dia mengetahui bahawa ibunya tersangat bangga terutama pada hari dia menamatkan pengajiannya.

Perkara itu dikongsi oleh Saiful Azlan di laman Twitter dan ia mendapat perhatian ramai netizen. Touching sangat bila baca tulisan ibu sendiri yang sanggup tulis semua detik manis yang diraih anaknya. Itu yang VK rasa.

Mak bangga gila tengok aku konvo

Tahniah kepada mereka yang sedang berkonvo. Korang dah lalui satu lagi anak tangga salam kehidupan. Orang tersayang pasti bangga melihat korang berjaya.

Aku tak sangka mak aku bangga gila masa tengok aku konvo pada 2010. Aku baca diari mak aku masa hari dia meninggal dec 2016.

Lepas kebumi mak aku, aku baca semua diari dia sbb nak tahu apa isi diari tu. Seminggu jugaklah ambil masa nak habiskan semua diari arwah mak aku tu.

Mak tulis semua perkara yang aku kongsi dengan dia.

Dia tulis semua benda yang aku inform dia, sbb aku memang akan call dia hari-hari kalau berjauhan.

Tarikh aku start keje, tarikh aku adopt kucing aku, tarikh aku menang pidato, tarikh aku beli hadiah kat dia, tarikh dia terasa dgn aku pon ada. Hahaha. Bukan tu je, tarikh aku tertanggal tali pusat pon ada.

Bagus jugak diari ni kan, dia bagi memori buat kita. Tapi sekarang ada lagi ke yang tulis diari? Aku memang malas gila nak menulis diari, diari aku penuh dgn aktiviti kerja aku dan client aku je. Hahaha

Untung Saiful at least bila rindu, boleh juga baca diari ibu, peninggalan paling bermakna rasanya ni.

 

Sumber: 

 

 

 

 

Tinggalkan Komen

KORPORAT     POLISI DATA PERIBADI    PENAFIAN   •   LANGGANAN      PENGIKLANAN      KERJAYA       HUBUNGI KAMI

© Hakcipta Terpelihara Ideaktiv Sdn Bhd • Dikendali Oleh Astro Group

error: