10 tahun menanti zuriat, pernah tiga kali keguguran demikian dugaan untuk Fazeema Fuad dan suaminya Adam Corrie.

Namun begitu ramai kagum dengan semangat pasangan ini keduanya yang positif dalam menerima setiap ketentuan Tuhan. Malah sikap keduanya juga menjadi motivasi kepada wanita dan juga pasangan suami isteri yang belum lagi dikurniakan zuriat.

Seperti entri terbaru yang dikongsi oleh Adam Corrie di laman instagramnya. Bakal bergelar ibu pada usia 40 tahun tak lama lagi namun pesan Fazeema kebahagiaan itu bukan terletak pada adanya zuriat sebaliknya ia perlu dibina sendiri dalam diri kita.

IKLAN

Saya minta izin dgn bidadari saya utk repost post dia. Dengan isteri pon nak kena minta izin? Mestilaa .. itu namanya saling hormat menghormati . IG dia private@Puan_Fazi_fuad
#adamcorrie #adamfazi #BakalAbah .
.
“Setiap orang ada masalah… Tukarkan masalah itu sebagai ujian dan hadiah dari Allah utk kita sebagai hambanNya.
.
Jangan terlalu beratkan fikiran kita.
.
Setiap yang berlaku ada hikmahnya.
.
Ramai yang mengadu, mereka sedih kerana tiada anak, ada penyakit dan sebagainya..
.
Kebahagiaan bukan terletak pada adanya zuriat. Kebahagian itu sendiri perlu di bina dalam diri kita. .
Kalau dulu bujang… sedih tak kahwin. Bila dah kahwin… sedih pula tak dapat zuriat lagi…
.
Ujian sentiasa dtg dlm hidup kita, ia tak akan behenti selagi kita hidup menjadi hambaNya.
.
Sedih kita mengadu dgn Allah
Minta pertunjuk dgnNya.
.
Kita rasa kita keseorangan? Kita tak pernah keseorangan .. cuma kita kadang2 lupa yang Allah sentiasa ada utk kita.. malah kita yang selalu lupa akan Allah .
.
Bahagiakan diri kita dahulu.. baru kita boleh bahagiakan orang lain…
Bila kita sentiasa nampak ceria.. suami kita pon akan turut gembira…
Kalau kita selalu tunjuk pancarkan aura negatif. Rumah kita turut suram…
Jangan sedih .. Allah kan ada ❤sentiasa ada utk kita semua ❤
private ig
.
#bakalIbu40tahun
#hadiahSelepas10tahun “
.
Jgn samakan bidadari saya dgn sesiapa ya.

Saya minta izin dgn bidadari saya utk repost post dia. Dengan isteri pon nak kena minta izin? Mestilaa .. itu namanya saling hormat menghormati ?. Ig dia private ?@Puan_Fazi_fuad #adamcorrie #adamfazi #BakalAbah . . “Setiap orang ada masalah.. tukarkan masalah itu sebagai ujian dan hadiah dari Allah utk kita sebagai hambanNya. . Jangan terlalu beratkan fikiran kita. . Setiap yang berlaku ada hikmahnya. . Ramai yang mengadu, mereka sedih kerana tiada anak, ada penyakit dan sebagainya.. . Kebahagiaan bukan terletak pada adanya zuriat. Kebahagian itu sendiri perlu di bina dalam diri kita. . Kalau dulu bujang .. sedih tak kahwin.. bila dah kahwin .. sedih pula.. tak dapat zuriat lagi… . Ujian sentiasa dtg dlm hidup kita.. ia tak akan behenti selagi kita hidup menjadi hambaNya. . Sedih kita mengadu dgn Allah Minta pertunjuk dgnNya.. . Kita rasa kita keseorangan? Kita tak pernah keseorangan .. cuma kita kadang2 lupa yang Allah sentiasa ada utk kita.. malah kita yang selalu lupa akan Allah . . Bahagiakan diri kita dahulu.. baru kita boleh bahagiakan orang lain.. . Bila kita sentiasa nampak ceria.. suami kita pon akan turut gembira.. . Kalau kita selalu tunjuk pancarkan aura negatif. Rumah kita turut suram.. . Jangan sedih .. Allah kan ada ❤sentiasa ada utk kita semua ❤ ⭐private ig⭐ . #bakalIbu40tahun #hadiahSelepas10tahun “ . . Jgn samakan bidadari saya dgn sesiapa ye ?

A post shared by Adam Corrie (@adamcorrielee) on

Setiap kejadian Tuhan itu ada hikmahnya. Semoga perkongsian isteri Adam Corrie ini memberi semangat buat pasangan yang masih lagi menanti zuriat.

IKLAN
Selain itu:  Doktor Ini Beri 5 Sebab Tak Boleh Biarkan Isteri Tak Cukup Tidur. Salah Satu Supaya Isteri Kekal Cantik & Ramping

 

Sumber: adamcorrielee

 

IKLAN

 

 

 

 

Life-hacks petik jari je! Jom baca VANILLA KISMIS seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI