Pada zaman serba maju yang kebanyakan kaum wanita sudah berpendidikan tinggi ada juga yang singkat pemikiran mengambil jalan mudah untuk hidup senang tanpa mengira halal haram.

Nak hidup senang, cari saja sugar daddy kaya jadi perempuan simpanan, mudahlah dapat duit berkepuk-kepuk.  Perkara sebegini ternyata tidak dipersetujui oleh Joy Revfa. Untuk wanita sebegini nasihat usahawan kosmetik ini ubah diri.

Katanya wanita bukan kaum yang lemah hingga terpaksa jadi perempuan simpanan untuk rasa kemewahan dan kecapi kejayaan.

IKLAN

Melalui instagram, Joy Revfa menyenaraikan tip kejayaan sebagai usahawan kosmetik berjaya yang salah satu daripada adalah dapatkan doa dari ibu.

 

Dari siang smpai tgh malam kt office ni perah otak & bertungkus lumus semata2 nak kukuhkan empire yg saya bina sendiri bsama expert2 staff yg setia disini. Saya bina semua ni dgn usaha sendiri tanpa tajaan duit atau pump duit dari ??laki orang/ahlong/sugardaddy/duitmakbapak/ atau tak payah jadi sugarbaby/gundik/gf somebody pun saya boleh survive & bina empire sendiri. Ingat ladies, cuba cabar kemampuan diri sendiri untuk all out! Kita ni bukan kaum yg lemah sgt sampai terpaksa jd “perempuan simpanan” nak rasa kemewahan & kecapi kejayaan. Yg utama, jangan lupa kan Ibu kita kerana doa dari seorang ibu paling mujarab utk kita sampai ke level yg diimpikan selama ni, insyallah. . Di MERVE HQ, expert2 yg bekerja dgn saya tahu lah cara kerja saya mcm mana & make sure semua kena fast action. Kita kena laju & pantas. Pantas buat keputusan. Pantas buat tindakan. Bukan hari ni plan, lepas sebulan baru bertindak! Kalau singa pun boleh bertukar jd Naga. Even kita nk purchase internet pun nk speed paling laju! Org sanggup bayar lebih mahal untuk sesuatu yg SEGERA, CEPAT & PANTAS..! So please speed up!! . Memang saya selalu tekan kan pd expert2 yg bekerja dgn saya kena buang sikap bertangguh & stop bagi alasan bodoh! Syarikat ni bukan nak tunggu mereka yg lembab & blur2 katak! Disebabkan sorg staff yg tak pandai jaga customer service, tak pandai service client/stockist, segala benda slow mcm kura2, last2 pengasas la sasaran utama kena maki hamun dgn customer..! Sebab tu saya sgt ambik berat setiap department yg ada dlm syarikat & make sure expert2 disini kena selalu upgrade RAM processor otak tu! Kerja dgn saya jangan main2, slow & jangan taip whatsapp mcm budak wechat..! Tapi alhamdulillah krn expert2 yg saya ada skrg semua dh byk belajar & lama2 mereka jadi semakin awesome. ?? . Komited & Fokus pada sasaran kita ? Sebab kita sebagai Pengasas/Usahawan, bukan nk bina empire semata-mata nak sara diri tetapi kita nak bina KEKAYAAN & KEJAYAAN ? . If you’re not going to swim deep with me then get out of my waters ✋? Thanks to all of my beloved @mervecosmetic_hq experts staff..! ? . Nukilan, JoyRevfa Founder MERVE Group Holdings Berhad

A post shared by Founder of MERVE Cosmetics (@joyrevfa) on

Bina empire bisnes atas usaha sendiri

Dari siang smpai tgh malam kt office ni perah otak & bertungkus lumus semata2 nak kukuhkan empire yg saya bina sendiri bsama expert2 staff yg setia disini. Saya bina semua ni dgn usaha sendiri tanpa tajaan duit atau pump duit dari ??laki orang/ahlong/sugardaddy/duitmakbapak/ atau tak payah jadi sugarbaby/gundik/gf somebody pun saya boleh survive & bina empire sendiri. 

5 Tip Jadi Orang Berjaya

1) Dapatkan doa daripada ibu

Ingat ladies, cuba cabar kemampuan diri sendiri untuk all out! Kita ni bukan kaum yg lemah sgt sampai terpaksa jd “perempuan simpanan” nak rasa kemewahan & kecapi kejayaan. Yg utama, jangan lupa kan Ibu kita kerana doa dari seorang ibu paling mujarab utk kita sampai ke level yg diimpikan selama ni, insyallah.

Sebelum buat bisnes, kena dapatkan doa daripada orang yang melahirkan kita. Restu seorang ibu itu penting. Jadi, sesiapa yang masih ada ibu, silalah mintak doa daripada ibu masing-masing.

IKLAN
Selain itu:  Buat Sendiri Sos Cili Thai Homemade Yang Sedap. Modal RM5 Dapat 3 Botol

2) Pantas bertindak untuk majukan diri

Di MERVE HQ, expert2 yg bekerja dgn saya tahu lah cara kerja saya mcm mana & make sure semua kena fast action. Kita kena laju & pantas. Pantas buat keputusan. Pantas buat tindakan. Bukan hari ni plan, lepas sebulan baru bertindak! Kalau singa pun boleh bertukar jd Naga. Even kita nk purchase internet pun nk speed paling laju! Org sanggup bayar lebih mahal untuk sesuatu yg SEGERA, CEPAT & PANTAS..! So please speed up!!

Memang terbaik perumpamaan yang Joy Revfa bagi ni. Yalah, internet pun orang sanggup bayar mahal sebab mahukan speed yang laju. Jadi, kepada yang lembap tu, silalah buat kerja dengan lebih pantas untuk memajukan diri sendiri. Orang yang lembat selalu ketinggalan.

3) Sikap bertangguh, alasan bodoh, sila tolak tepi

Memang saya selalu tekan kan pd expert2 yg bekerja dgn saya kena buang sikap bertangguh & stop bagi alasan bodoh! Syarikat ni bukan nak tunggu mereka yg lembab & blur2 katak! Disebabkan sorg staff yg tak pandai jaga customer service, tak pandai service client/stockist, segala benda slow mcm kura2, last2 pengasas la sasaran utama kena maki hamun dgn customer..!

4) Jangan taip whatsApp macam budak Wechat

Sebab tu saya sgt ambik berat setiap department yg ada dlm syarikat & make sure expert2 disini kena selalu upgrade RAM processor otak tu! Kerja dgn saya jangan main2, slow & jangan taip whatsapp mcm budak wechat..! Tapi alhamdulillah krn expert2 yg saya ada skrg semua dh byk belajar & lama2 mereka jadi semakin awesome. ??

Menaip dalam mesej telefon bimbit memang selalu memberi kesan salah faham. Apatah lagi kalau guna bahasa singkatan dan ejaan yang sangat ringkas sampai susah nak faham. Jadi, menaip dengan ejaan yang teruk bukanlah ciri-ciri orang berjaya.

Selain itu:  Tip Buat Donut Susu Yang Kekal Lembut Sampai Petang Tanpa Guna Pelembut Roti

5) Kena komited dan fokus pada sasaran

Komited & Fokus pada sasaran kita ? Sebab kita sebagai Pengasas/Usahawan, bukan nk bina empire semata-mata nak sara diri tetapi kita nak bina KEKAYAAN & KEJAYAAN ?
.
If you’re not going to swim deep with me then get out of my waters ✋? Thanks to all of my beloved @mervecosmetic_hq experts staff..! ?
.
Nukilan,
JoyRevfa
Founder MERVE Group Holdings Berhad

Nak berjaya kena ada target. Kemudian komited dan fokus pada target itu. Jangan berlengah.

 

IKLAN

Sumber: Joy Revfa

 

 

 

 

Life-hacks petik jari je! Jom baca VANILLA KISMIS seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI