Bagi rumah yang ada ramai penghuni, open wardrobe macam ni memang sesuai. Banyak baju boleh sangkut.

Paling menarik boleh ubah suai sebab tak menggunakan skru dan yang penting jimat bajet. Modal cuma RM318 saja.

Idea ini dikongsi oleh Saleha Chot Mersin.

Wardrobe boltless, boleh ubah suai bila-bila

Alhamdulillah siap. Kita DIY saja. Lebih jimat. Kos RM318 sahaja. Design atau reka bentuk ikut kreativiti masing-masing.

Sebaiknya lukis pelan dulu supaya tak ada pembaziran bahan. Paling best rak ini boleh ubahsuai bila-bila masa sebab boltless.

DIY Open Wardrobe Guna Palang Tanpa Skru. Boleh Diubah Suai, Modal Cuma RM300

Ini item yang digunakan

Gourd rack 8’11 inci (28.00/pc) x 4

DIY Open Wardrobe Guna Palang Tanpa Skru. Boleh Diubah Suai, Modal Cuma RM300

IKLAN

DIY Open Wardrobe Guna Palang Tanpa Skru. Boleh Diubah Suai, Modal Cuma RM300

Square bar (8.00/pc) x 6

DIY Open Wardrobe Guna Palang Tanpa Skru. Boleh Diubah Suai, Modal Cuma RM300

Formica board (28.00/pc) x3

DIY Open Wardrobe Guna Palang Tanpa Skru. Boleh Diubah Suai, Modal Cuma RM300

IKLAN

T-bracket (5.60/pc) x 6

Left right bracket- tempt sangkut square bar (3.20/pc)x12

Screw+wall plug (2.00/packet) x 1

DIY Open Wardrobe Guna Palang Tanpa Skru. Boleh Diubah Suai, Modal Cuma RM300

Palang hitam tinggi tu nama dia gourd rack, ada lubang-lubang untuk sisip brackets.

IKLAN

DIY Open Wardrobe Guna Palang Tanpa Skru. Boleh Diubah Suai, Modal Cuma RM300

Siap pasang!

DIY Open Wardrobe Guna Palang Tanpa Skru. Boleh Diubah Suai, Modal Cuma RM300

Kalau nak kurangkan kerja lipat baju, boleh sangkut saja pakaian macam ni.

Selamat mencuba!

Sumber: Saleha Chot Mersin

 

Selain itu:  Bila Pindahkan Pokok Cili Kena Tanam Dalam Sikit Supaya Pokok Stabil, Cepat berbuah & Jangka Hayat Lama
Life-hacks petik jari je! Jom baca VANILLA KISMIS seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI