Dalam tempoh PKP yang mana kita kena bekerja di rumah dan anak-anak pula kena belajar secara online, keperluan Wifi untuk memudahkan kita melayari internet sangatlah penting.

Tapi ada banyak kediaman yang masih belum ada kemudahan ini lantaran prosesnya yang agak lama dan juga kekangan bajet. Jadinya buat yang belum punya kemudahan ini solusi pantas serta jimat untuk menyediakannya oleh ikut perkongsian dari Fizie Joe.

Solusinya modem wifi modified unlimited

Memandangkan internet adalah satu keperluan pada masa ini, jadi hari ni abang nak kongsi cara abang menggunakan internet di rumah. Apa yang penting jimat!

Abang ada 4 orang anak yang bersekolah, campur abang laki bini ada 6 orang yang menggunakan HP dalam rumah ni. Kalau semua nya abang nak top-up belikan internet, boleh botak tengah kepala abang.

Kenapa abang tak langgan Unifi Streamix dan lain lain? Jawapannya sebab mahal. Paling murah pun RM89 sebulan betul? Abang punya cara selagi boleh jimat, kena berjimat.

Jadi solusinya adalah MODEM WIFI MODIFIED UNLIMITED.

Mungkin kaki gamers, kaki Netflix dah tau. Tapi abang nak share terutamanya ibu bapa di luar sana yang masih tercari-cari cara mudah dan murah untuk menggunakan internet di rumah.

Korang hanya perlu beli sebuah modem wifi MODIFIED UNLIMITED & sekeping sim kad prepaid yang menawarkan internet bulanan unlimited.

IKLAN

Modem wifi ni dekat shopee atau lazada ada jual tapi korang kena pastikan modem wifi tersebut adalah MODIFIED UNLIMITED. Kena ingat keyword ‘modified unlimited’. Jangan sampai tersalah beli yang bukan modified unlimited.

Boleh beli jenis ini secara online

Okey kat bawah ni abang senarai kan model-model modem wifi modified unlimited yang korang boleh beli kat Shopee/Lazada. Range harga sekitar RM150-RM190, tak mahal dan mampu milik.

🔸RS980
🔸RS860
🔸CP2002+
🔸CP2003+
🔸CP2004
🔸R9+

Klik SINI untuk link di Shopee

Apa yang bagusnya modem wifi MODIFIED UNLIMITED ni?

IKLAN

Modem wifi ni boleh masukkan sim kad prepaid yang ada langganan unlimited internet. Sim kad prepaid unlimited kalau korang guna kat HP tak boleh buat hotspot, betul?

Kalau boleh buat hotspot pun ada limit data dalam 2gb je, betul? Tapi bila sim kad tu masuk dalam modem wifi modified unlimited ni automatik boleh kongsi internet.

Lagi satu, modem wifi ni boleh support maximum 30 device. Kalau nak connect android box tv pun boleh, capaian internet nya stabil berbanding portable wifi yang kecil tu.

Pilihan sim kad yang boleh digunakan

Okey kat bawah ni abang share pulak sim kad yang boleh support dalam modem wifi modified unlimited

🔸 Hotlink unlimited RM35/3mbps & RM45/6mbps
🔸Celcom unlimited RM35/3mbps
🔸Digi unlimited RM35/3mbps, daily unlimited RM1
🔸Umobile 30,38,68,99,139
🔸Yes konfom 4G unlimited 30,40
🔸Celcom mega unlimited 98,148
🔸Webe/unifi band 5,38,40
🔸Tunetalk unlimited RM48/6mbps
🔸Halo telco unlimited RM48/6mbps
🔸Yoodo RM35/3mbps & RM43/6mbps
🔸Tonewow

IKLAN

Bayaran bulanan lebih murah

Kita hanya perlu keluarkan modal sekali saja dalam RM150-RM190 untuk beli modem wifi, lepas tu cuma perlu maintain top-up untuk langganan internet sahaja.

Contoh korang guna sim kad celcom langganan internet unlimited RM35/3mbps, hanya bayar RM35 je setiap bulan untuk langganan internet.

Kredit Fizie Joe

Artikel berkait

Cara Untuk Kenal Pasti Telco Yang Paling Laju Di Kawasan Rumah Kita