Ramai pasangan yang bakal berkahwin ketika ini mengeluh kerana majlis memakan belanja yang besar.

Paling tidak RM10 ribu kena ada dalam tangan, itu tak kira lagi duit hantaran. Sebab itulah wanita bernama ini berusaha mencari cara untuk mengurangkan belanja majlis perkahwinannya.

Dan caranya diusahakan adalah buat sendiri atau DIY barang-barang kegunaan untuk majlis kahwin, kalau tidak pun  Neytrashazeyra atau Syahirah ini akan mencari alternatif untuk menjimatkan kos.

Tapi apa yang dilakukan memang kreatif. Jom kita tengok cara dia. Bakal raja sehari boleh tiru nih!

 

 

 Dulang hantara nyiru RM3.50 jer

Candle holder botol recyle

Bunga dari manila card jer uols

Thank you sticker 120pcs = RM3

Manik organza, daun, bunga beli online

Kasut RM15, buat apa beli mahal pakai sekali jer

 

Baju kahwin pun beli online, tambah  lace sendiri

 

 

Design sendiri pakai Canva kad kahwin

 

Bunga telur DIY, ibu, adik, anak jiran buatkan 

 

Bunga telur jadi bunga serunding, makcik sponsor

 

Lampu beli kat Shopee

Wedding kat garden, lampu krismas pun boleh

Doorgift Kopi Che Nah

Idea goddies

 

Deko guna kertas je

So amacam bakal-bakal pengantin lain boleh buat tak macam ni!

 

Sumber:

 

 

 

 

Tinggalkan Komen

KORPORAT     POLISI DATA PERIBADI    PENAFIAN   •   LANGGANAN      PENGIKLANAN      KERJAYA       HUBUNGI KAMI

© Hakcipta Terpelihara • Dikendali Oleh Astro Group

error: