Vanilla Kismis kini berada di dalam aplikasi   
Vanilla Kismis kini berada di dalam aplikasi   
Home Hobi & Minat Sejenis Kecacatan Yang Cantik, 5 Kelebihan Wanita Miliki Lesung Pipit

Sejenis Kecacatan Yang Cantik, 5 Kelebihan Wanita Miliki Lesung Pipit

 

Satu kelebihan paling nyata adalah, mereka yang berlesung pipit ini akan nampak sentiasa sweet. Kalau senyum apatah lagi. Lihat saja Wawa Zainal ni kalau dia senyum memang boleh cair hati lelaki yang melihatnya.

Tapi bukan itu saja kelebihan mereka yang mengalami sejenis kecacatan cantik ini khususnya wanita. Mereka akan turut ada 5 kelebihan ini.

1. Hanya 20% manusia memilikinya

Mengikut kajian, hanya 20% manusia di dunia memiliki lesung pipit yang sebenarnya merupakan satu kecacatan yang ramai orang impikan.

2. Ramai yang tertarik

Menurut kajian lagi, lesung pipit mampu menambah daya penarik seseorang. Mereka akan tetap nampak cantik walaupun tak mekap.

IKLAN

3. Kelihatan awet muda

Para saintis menyatakan kelebihan mereka ada lesung pipit ni ialah tampak muda dari usia sebenar. Dengan kata lain mereka yang ada lesung pipit wajahnya ‘babyface’.

4. Penyebar aura keceriaan

Setiap kali pemilik lesung pipit tersenyum orang yang melihatnya akan berasa senang hati. Kecomelan mereka yang berlesung pipit ini boleh menceriakan keadaan.

IKLAN

5. Ramai selebriti jadi terkenal sebab ada lesung pipit

Kalau di Malaysia Wawa Zainal yang merupakan artis paling comel yang mempunyai lesung pipit. Siapa tengok dia mesti terpikat punya kan!

Bagaimana kecacatan lesung pipit terjadi?

Ia dikatakan kecacatan disebabkan oleh otot wajah yang dinamakan Zygomaticus Major terbelah dua. Ia mengakibatkan otot wajah lebih pendek daripada biasa. Kesannya, apabila anda bercakap, senyum dan sebagainya, kulit wajah akan tertarik dan membentuk lekuk pada pipi.

IKLAN

Lesung pipit bukan saja ada pada wajah, ia juga boleh berlaku di dagu (dagu terbelah) dan juga di punggung bahagian atas (biasa dilihat pada bayi baru lahir).

Selain itu:  Maal Hijrah, Genap Dua Tahun Berhijab, Azrinaz Mazhar Hakim Percaya Rezeki Datang Pelbagai Bentuk

 

 

 

Life-hacks petik jari je! Jom baca VANILLA KISMIS seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI