Buat Aksi ‘Fake Fall’ Paling Menarik! Selepas Kiki, Falling Star Challenge Pulak Jadi Ikutan

Buat Aksi ‘Fake Fall’ Paling Menarik! Selepas Kiki, Falling Star Challenge Pulak Jadi Ikutan

 

 

Selepas Kiki, terbaru yang mula nampak jadi ikutan di negara kita adalah Falling Star Challenge. VK tengok dah ramai yang post gambar-gambar seolah-olah jatuh dari kenderaan dalam keadaan tersembam dengan barang berselerakan.

Tak paham kan? Tapi inilah dia challenge terbaru di media sosial. Apa ke motif ambil gambar jatuh tersembam nih dan dari mana asal trend ni?

Kalau korang perasan, foto challenge ini jika dari luar negara semuanya memaparkan empunya diri jatuh dari kereta mewah dengan duit berterabur, tapi kat Malaysia lain la pulak.

Ha tulah jangan sibuk nak ikut jer tapi tak tahu cerita. Meh sini akak VK nak beritahu sebabnya!

Apa dia Falling Star Challenge?

Cabaran yang menggunakan tanda pagar #fallingstars2018 ini mengajak netizen berkongsi foto ‘best fake fall’ mereka.

Mereka kemudian yang mencabar dan mencadangkan nama rakan atau follower mereka untuk melakukan perkara yang sama.

 

 

Ko ada private jet?

Dari mana ?

Trend yang banyak dikongsi di instagram ini sebenarnya bermula di Rusia dan ia popular di kalangan jutawan di sana. Sebab itulah korang tengok,  fake fall mereka ini dari kereta mewah.

Bukan itu saja ada juga golongan elit ini buat fake fall dari helikopter,  jet peribadi dan kapal layar mewah. Kat Malaysia?

Di Rusia trend ini sudah tersebar sejak bulan Ogos lalu malah turut diikuti oleh netizen di Eropah.

Pada VK, macam takde faedah jer nak ikut challenge ini. Dah la baju kotor, nak kena ‘cium’ jalan pulak tu. Huh!

 

Sumber: The Sun

 

 

KORPORAT     POLISI DATA PERIBADI    PENAFIAN   •   LANGGANAN      PENGIKLANAN      KERJAYA       HUBUNGI KAMI

© Hakcipta Terpelihara Ideaktiv Sdn Bhd • Dikendali Oleh Astro Group

error: