Banyak kita dengar kes bayi yang mendapat jangkitan penyakit disebabkan terdedah dengan pelbagai kuman terutama apabila berada di luar rumah. Atas dasar itulah suami Ummi Nazeera, Dr. Mohd. Izzar Anwari Dato’ Sri Abdul Khani, tidak membenarkan anak mereka Ayra Aneesah dibawa keluar rumah sesuka hati.

Melalui instagram, Ummi Nazeera menyatakan bahawa suaminya hanya membenarkan Ayra keluar rumah untuk pergi ke rumah lain sahaja. Ayra masih tidak pernah pergi ke mana-mana pusat beli-belah. Hanya apabila usia 6 bulan sahaja barulah suaminya benarkan Ayra pergi ke pusat beli-belah.

Tip Elak Jangkitan, Suami Ummi Nazeera Larang Anak Dibawa Keluar Berjalan

IKLAN

Tunggu umur 6 bulan ya sayang

Daddy tak benarkan ayra keluar jalan jalan lagi… Travel from one place to another pun to another house je.. Shopping malls semua belum pergi lagi. Tunggu 6 bulan nanti lah syg ya in shaa Allah.. Naik stroller @cybexmalaysia #cybexfashioncollectionkoi ni pun area area rumah je. ? Sian dia.. Takpelah.. She has met so many people at home and so many people dah angkat sembang2 dgan ayra kan.. i consider that teaching u/exposing u to social skills as well iAllah. mummy love u so much baby.

 

Tip Elak Jangkitan, Suami Ummi Nazeera Larang Anak Dibawa Keluar Berjalan

 

IKLAN

Netizen menyokong tindakan suami Ummi Nazeera yang tidak membenarkan bayi mereka terdedah secara langsung dengan tempat awam seperti pusat beli-belah.

Banyak penyakit di luar

Tip Elak Jangkitan, Suami Ummi Nazeera Larang Anak Dibawa Keluar Berjalan

Setahun baru jalan-jalan

Tip Elak Jangkitan, Suami Ummi Nazeera Larang Anak Dibawa Keluar Berjalan

IKLAN

Yang penting kesihatan terjaga

Tip Elak Jangkitan, Suami Ummi Nazeera Larang Anak Dibawa Keluar Berjalan

Baby sensitif

Tip Elak Jangkitan, Suami Ummi Nazeera Larang Anak Dibawa Keluar Berjalan

Mencegah lebih baik

Tip Elak Jangkitan, Suami Ummi Nazeera Larang Anak Dibawa Keluar Berjalan

Bagus sangat

Tip Elak Jangkitan, Suami Ummi Nazeera Larang Anak Dibawa Keluar Berjalan

 Sumber: Ummi Nazeera