Berita tentang kecuaian dan juga penderaan bayi memang selalu kita baca dalam media massa dan media sosial. Sebagai ibu memang rasa geram bila membacanya.

Malah berita macam ni juga menyebabkan ramai ibu rasa takut untuk menghantar anak untuk dijaga oleh pengasuh mahupun ke taska. Terbaru berlaku lagi satu kejadian melibatkan bayi. Kali ini hingga mengakibatkan tulang bayi berusia 7 bulan patah. Masya-Allah!

Tak puas hati dengan apa yang terjadi kepada bayi itu, ibunya telah membuat laporan polis. Ibu saudaranya Shasya Shasya turut menceritakan apa yang berlaku di dalam akaun Facebooknya sebagai pengajaran kepada ibu lain.

Posting ini tular di media sosial hingga mendapat ribuan perkongsian sejak ia dimuat naik semalam.

Rasa nak meletup tengok Nayel patah tangan

Selama ni aku sabar je.. Sbb fikir kakak aku kata Allah ada Allah balas.. Tp pagi td rasa nak meletup dah.. Tak leh tahan dah.. Sapa boleh tahan org buat anak sedara dia? Nayel bru 7bulan time jadi tu.. Tau jadi apa? Patah tangan oi.. Baby lagi kena hadap saket patah tangan..

Mcm mana patah? Kakak aku amek anak dr pengasuh dia kata Nayel merap merengek nak tido.. Xpe la kakak aku pon masuk keta tgk Nayel still merengek.. Dia angkat Nayel tangan terkulai oi.. TERKULAI.! Apa korang rasa kalau anak korang jd mcm tu? Dia terus pegi klinik xray.. Apa jadi? PATAH! aku ulang skali lg patah! Macam mana baby 7 bulan rasa hadap saket patah tu?

Kakak aku mesej pengasuh tu dia tanya apa jadi tp dia mati-matian kata bukan dia. Kakak aku tak tuduh pon baru tanya. Pi hospital atas nasihat hospital diaorg suruh report polis, doctor ckp patah sbb pijak atau pukul bukan jatuh…

Manusia apa nih!

Lepas tu pengasuh tu boleh ada hati mesej kakak n mak aku kata naya dia sbb kami report. Tak kesian dia nyusu anak sbb kami report? Dah tu yg Nayel patah tangan tu sapa nk kesian? Paling aku sakit hati time kakak aku amek Nayel pakai baju tangan panjang! Manusia apa ni.. Dia ckp dia jaga Nayel focus jaga xpenah jatuh.. Padahal muka Nayel penah bercalar teruk dia kata nayel terhantuk..

Tu x kira lagi boleh keluar tinggal nayel kat jiran.. Bwk nayel g bli perabot x bgtau. Lepas semua tu dok msg nk jumpa nk tau nayel kat hospital mana.. Buat apa nak jumpa.. Dia tak tau ke org tgh sedih tgh takleh terima. Mintak maaf pon tak.. Skali pon xde nk mintak maaf.. Siap ayat mcm kita yg naya dia.

Paling aku geram smlm aku jumpa post kt fb. Dia JUAL brg nayel! Kegilaan apa jual brg org.. Tak dak rasa bersalah ka? Lepas sebulan dua terus pindah? Laju betui pindah pon.. Kita ni x mintak pon suruh ganti tangan. Tak mintak apa pon.

Kalau mintak maaf pon cukup.. Tp manusia apa mcm ni? Boleh ka juai brg org? Aku mmg xleh trima dr awal tp kali ni betui2 dah sampai limit.. Harap tak kena kat anak org lain.. Aku post pon sbb aku x nak anak org lain kena mcm anak sedara aku.

Geram kan bila baca cerita macam ni, apapun kita doakan agar Nayel cepat sembuh!

Sumber: Shasya Shasya

 

 

Tinggalkan Komen

KORPORAT     POLISI DATA PERIBADI    PENAFIAN   •   LANGGANAN      PENGIKLANAN      KERJAYA       HUBUNGI KAMI

© Hakcipta Terpelihara • Kumpulan Karangkraf

error: