Selain rendang, gulai, kari atau sup apa kata menu daging kita masak hidangan paling mudah tapi sedap.

Masak daging goreng kunyit! Menu ni makan dengan nasi putih dengan sambal pun dah cukup.  Caranya boleh ikut resipi Dani Shoppe’s.

IKLAN

Daging goreng kunyit, masak paling mudah

Bahan-bahan

Daging – hiris ikut suka
Kacang panjang- hiris
Bawang holland- hiris
Cili – hiris
Sos tiram & serbuk kunyit

Cara Masak Daging Goreng Kunyit Paling Simple. Buat Basah Sikit, Tak Letak Garam Pun Dah Sedap!

Cara membuat:

1. Sediakan periuk atau kuali. Letak daging di dalamnya, hidupkan api. Biar air daging keluar. Masukkan sos tiram & serbuk kunyit.

2. Masak smpai empuk. Tambah air jika perlu. Kacau biar semua sebati & lembut serata.

3. Bila daging dah lembut, air dah hampir kering & tinggal sikit, akan terbit minyak dari lemak daging.Kalau nak tambah minyak silakan. Terpulang.

Cara Masak Daging Goreng Kunyit Paling Simple. Buat Basah Sikit, Tak Letak Garam Pun Dah Sedap!
4. Masukkan bawang & kacang panjang. Gaul sebati. Bila bawang dah layu. Masukkan cili. Saya tak letak garam sebab dah guna sos tiram. Tapi kalau perlu garam & gula sila tambah.

5. Dah siap!

Cara Masak Daging Goreng Kunyit Paling Simple. Buat Basah Sikit, Tak Letak Garam Pun Dah Sedap!

IKLAN

Sumber: Dani Shoppe’s

Artikel berkait:

IKLAN

Tip Masak Daging Goreng Kunyit Supaya Tetap Lembut Walau Sejuk

Cara Potong Daging Melintang Urat. Daging Tak Liat, Senang Kunyah

Selain itu:  Teknik Masak Daging Untuk Kurangkan Kandungan Purine Bagi Pesakit Gout
Life-hacks petik jari je! Jom baca VANILLA KISMIS seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI