Daging burger selalu ada dalam peti sejuk rumah kita. Buat burger sekali saja, lebihnya simpan tak bergerak-gerak.

Kalau daging burger ini masih ada, nak masak burger pun tak tahu bila eloklah tukar jadi lauk pulak. Lauk ini memang ringkas sesuai sangat makan waktu sahur. Menu ini juga popular kalangan pelajar terutama waktu hujung bulan.

Daging burger jadi lauk

Daging Burger Pun Boleh Jadi Lauk Yang Sedap. Sesuai Makan Waktu Sahur

Bahan-bahan

Daging burger – dipotong memanjang
Bawang besar
Bawang putih
Cili padi
Sos tiram
Sos cili

Ads

Daging Burger Pun Boleh Jadi Lauk Yang Sedap. Sesuai Makan Waktu Sahur

Cara membuat:

  1. Panaskan kuali, goreng seketika daging burger. Angkat dan tos

2. Tumis bawang merah, bawang putih dah cili padi hingga naik bau.

Ads

Daging Burger Pun Boleh Jadi Lauk Yang Sedap. Sesuai Makan Waktu Sahur

3. Kemudian masukkan sos cili dan sos tiram. Kacau.

Ads

4. Masukkan daging burger yang digoreng tadi kemudian gaul sebati. Siap

Selamat mencuba.

Sumber: Siti Nursoleha Nawawi

 

Selain itu:  Tip Buat Kentang Goreng Yang 'Crunchy', Tak Lembik Bila Sejuk
Life-hacks petik jari je! Jom baca VANILLA KISMIS seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI