Kebanyakan belakang kuali kat rumah kita permukaannya memang bersih tapi belakang kuali selalunya hitam dan berkerak.

Kalau dah sampai tahap macam ni, memang payah la nak hilang.

IKLAN

Sebelum kerak hitam tu makin tebal baiklah kita praktik cara yang dikongsi Lynn Norhaslinda. Memang berkesan belakang kuali hitam berkerak boleh licin dan berkilat macam kuali baru.

Sebelum

Caranya cuma guna steel wire brush yang boleh dibeli di kedai hardware, Mr Diy dan sebagainya.

Sambung steel wire brush pada drill.

Pastikan pakai google/ cermin mata sebagai langkah keselamatan.

Untuk bersihkan dua biji kuali sampai jadi berkilat macam tu cuma ambil masa sejam saja.

Hasilnya

Puas hati kan. Selamat mencuba!

Sumber: Lynn Norhaslinda