Selain lipas, tikus masalah cicak yang berkeliaran di dinding atau siling rumah memang buat kita sakit mata.

Terutama sekali bila tahi cicak bertaburan jatuh kat lantai atau tepi tingkap yang meninggalkan kesan kotor. Jika dah geram dengan kehadiran cicak ini boleh guna cara ini pula untuk menghapuskan haiwan ini.

Kaedahnya adalah dengan guna cecair penghapus cicak. Cuma perlu calit saja pada dinding, belakang almari atau mana tempat yang jadi laluan cicak. Esoknya memang akan nampak bangkai cicak bertaburan.

Ini perkongsian daripada Syukri Malek yang turut menggunakannya.

Isi Kandungan

IKLAN

Tip selesaikan masalah cicak

Kalau Ada Banyak Cicak Di Rumah Guna Ubat Calit Ini, Esok Confirm Berterabur Bangkai

Rumah korang banyak cicak tak? Rumah aku punya cicak ni jenis hati kering. Memang dia boleh jalan suka hati depan tuan rumah macam rumah dia sendiri. Aku suggest korang beli benda ni. Boleh beli di Shopee

Ia sejenis cecair yang hanya perlu calit saja di tempat laluan cicak. Tak payah letak banyak. Cukup guna cotton bud sapu kat dinding atau belakang almari. Cicak tu sendiri akan datang & jilat cecair tu.

IKLAN

Kalau Ada Banyak Cicak Di Rumah Guna Ubat Calit Ini, Esok Confirm Berterabur Bangkai

Nak bagus Kalau korang da tau tempat laluan haiwan tu calit kat situ. Esoknya wajib cari bangkai cicak ni. Buang cepat sebab baunya memang tak boleh tahan.

Oh ya, produk ni berkesan untuk tikus juga. Dalam rumah aku takde tikus, jadi takde gambar tikus. Gambar cicak je yang ada.

IKLAN

Panduan keselamatan:
1. Pakai sarung tangan plastik bila guna. Cecair penghapus cicak ini kuat.
2. Letak kat dinding yang tinggi atau tempat tersembunyi supaya budak kecil tak sentuh.
3. Jangan cuba-cuba nak hidu, bahaya. Ia sejenis racun juga.

Selain itu:  Tip Tanam Pokok Timun, Lepas 7 Hari Buang Daun Kotiledon Ini Supaya Pokok Cepat Besar & Tak Kena Penyakit Kulat

Jika nak beli boleh klik SINI ya.

Sumber: Syukri Malek