Dalam keadaan lockdown sekarang, seharian duduk di rumah memang agak membosankan.

Antara cara kita habiskan masa adalah dengan menonton movie. Tapi tengok movie di handphone atau tv dah biasa.

Supaya lagi happening boleh DIY home cinema macam ni kalau ada bajet lebih. Rasa macam ada di panggung wayang.

Ini idea yang boleh dilakukan jika nak adakan home cinema menurut perkongsian Nahar Efendy Noordin.

DIY Home Cinema

Kalau ada bilik lebih kat rumah tu apa kata jadikan home cinema? Boleh tengok Frozen buat kali ke 1000 dengan anak-anak. Mesti dorang suka, hilangkan boring lockdown di rumah.

Letak benda ni ada wall, gambar jadi terang giler!

IKLAN

Projector Wall/Paper: shp.ee/tqr2x2d

Pilihan Projector:

🎥 6000 Lumes Projector: shp.ee/7yzcnvd
🎥 8K Ultra HD Projector: shp.ee/4qgpvh8
🎥 Xiaomi Wanbo: shp.ee/czxcdtd
🎥 W80 HD Projector: shp.ee/9ari5w8

IKLAN

Teepee Tent: shp.ee/7isqn9m

Idea deko selebihnya boleh ikut kesesuaian.

IKLAN

Selamat mencuba

Sumber: Nahar Efendy Noordin & Cerebros