Bila buat sandwic bahagian tepi roti yang keras itu kita buang. Ada juga yang memang tak suka makan bahagian ini. Sanggup potong.

Sebenarnya bahagian tepi roti yang dipotong ini kalau diolah boleh jadi hidangan yang sedap. Caranya dikongsi oleh Sarimah Kadiron.

Lebihan kulit roti jangan buang

Kalau Buat Sandwic Bahagian Tepi Roti Jangan Buang, Boleh Buat Macam Ni. Sedap!

IKLAN

Ada orang buat sandwich buang tepi roti, angan buang kulit roti tu. Buat macam ni;

1. Ambil lidi sate, gulung kulit roti cucuk pada lidi.

2. Celup roti dan telur yang dibancuh dengan garam dan sedikit lada hitam.

IKLAN

3. Kemudian boleh bakar atas kuali tanpa minyak.

Kalau Buat Sandwic Bahagian Tepi Roti Jangan Buang, Boleh Buat Macam Ni. Sedap!

IKLAN

Sedap, boleh buat untuk sarapan atau menu petang hari pulak.

Selamat mencuba.

Sumber: Sarimah Kadiron.