Dah dekat nak raya nanti mesti akan sibuk nak bersihkan rumah pulak. Salah satu yang kena bersihkan dah tentulah sawang kat siling dan juga habuk tebal yang melekat kat kipas.

Nak bersihkan bahagian ini biasanya kita kena pakai tangga dan cari pula penyapu atau kain lap. Kena turun naik berulang kali untuk bersihkan.

Tapi ada saja cara mudah nak bersihkan sawang dan habuk pada siling dan kipas ini. Terutama kalau gayat naik tangga. Caranya guna Microfiber Extendable Feather duster ini.

Nampak macam pendek tapi sebenarnya panjang. Boleh tarik sampai cecah siling dan kipas.

IKLAN
Boleh dibengkokkan untuk bersih bilah kipas

Kalau nak bersihkan kipas bahagian pembersih habuk ini juga boleh dibengkokkan. Jadi senang nak bersih bilah kipas. Cuma bengkokkan dan tarik panjang pemegang.  Nak bersihkan rak yang tinggi atau aircond pun pun guna duster ini. (Klik SINI untuk link di Shopee)

Habuk tak jatuh

Nak bersihkan sawang yang melekat dekat siling pun mudah. Cuma kalau siling rumah terlalu tinggi, kena pakai kerusi juga. Kalau siling biasa boleh saja guna pemegang yang ada.

IKLAN

Lagi satu bahagian pembersih habuk ini jugak ada fungsi elektrik statik, jadi habuk tak terbang. Kalau kotor boleh basuh dan keringkan.

Ada alat ini senang terutama kalau nak bersihkan rumah papan kat kampung. Boleh bersih dinding kayu bahagian yang tinggi sekali. (Klik SINI untuk link di Shopee)

IKLAN

Kalau tengok review di Shopee, ramai yang beri 5 star tanda puas hati. So bolelah beli harga pun tak sampai RM20.

Ini link kalau nak beli ya https://invol.co/cla6r98

Sumber: Review Shopee

Untuk lebih info sertai telegram Vanilla Kismis