Walau Ayah Pemain Bola Sepak, Rita Dedah Anak-anaknya Tak Pernah Minat Bola Sampailah…

32

 

 

Melihat gambar anak Rita Rudaini, Ryan dan Arjuna bersama team bola mereka pasti ramai yang akan kata ke mana tumpahnya kuah kalau tidak ke nasi.

Ya lah ayahnya kan pemain bola sepak. Tapi dari cerita Rita hakikatnya tidak begitu. Ujar pelakon ini sebenarnya kedua anaknya itu tidak pernah meminati bola sepak. Bukan dia menghalang tapi itu bukan minat mereka dari kecil.

Di rumah takde sebiji pun bola

Dari kecik memang tak minat bola dan tak de pon sebijik bola di rumah masa kecik. Kalau nak beli bola pon dia org tak nak. Pernah daddy dorg beli masa Ryan kecik tapi Ryan sikit pon tak sentuh.

Ryan minat buku. Bila masuk sekolah CCA, dua beradik ni pilih ambik badminton walaupon mommy suruh ambik bola, dia org tak nak.Kawan-kawan semua ambik bola, dia org minat badminton, idola of coz Datuk LCW.

Dia org mmg takde bakat main bola sebab tak berminat tapi bila kawan-kawan lepak je kompom main bola so dorg join je. Petang-petang join training kat sekolah tapi mommy stop atas sebab-sebab tertentu yg mommy tak hepi for anak-anak.

Bukan pasal kuah tumpah ke nasi

So mommy ambik personal coach utk dtg rumah coaching. Biar anak-anak hepi dan mommy tubuh kan club utk dia org, so terhasil lah @rrcougarsfc. Ryan dan ajuna dari zero to hero atas didikan Coach @i.am.budie.

Terima kasih banyak-banyak coach budi, jasa dan keringat coach akan saya dan anak-anak kenang. Soach berjaya buat anak-anak saya dari tak pandai sepak sampai dah pandai control bola.

Bagi saya bukan pasal kuah tumpah ke, kuah banjir ke, susu sebelanga ke semua ni dari usaha sendiri. Ada bakat tapi tak usaha takkan jadi jugak. Tak de bakat tapi kalau sungguh-sungguh berusaha,insyaallah…kerja keras tu kunci utk berjaya…tkasih Coach @i.am.budie kerana berjaya mendidik anak2 sy dan anak2 #rrcougarsfc dr zero to hero 👏🏻 .

 

View this post on Instagram

 

Ryan n arjuna,dr kecik mmg xminat bola..dan xde pon sebijik bola di rumah masa kecik..klau nk bli bola pon dorg xnak…pernah daddy dorg bli masa ryan kecik tp ryan skit pon xsentuh ..ryan minat buku…bila masuk sek…CCA,dua beradik ni pilih ambik badminton walaupon mommy suruh ambik bola,dorg xnak…kwn2 smua ambik bola…dorg minat badminton,idola ofcoz datuk LCW😘 ….dorg mmg xde bakat main bola sbb xberminat…tp bila kwn2 lepak je kompom main bola so dorg join je….ptg2 join training kt sek…tp mommy stop atas sbb2 tertentu yg mommy xhepi for anak2..so mommy ambik personal coach utk dtg rumah coaching…biar anak2 hepi….n mommy tubuh kan club utk dorg,so terhasil lah @rrcougarsfc …….ryan n ajuna dr zero to hero atas didikan Coach @i.am.budie …tkasih byk2 coach budi…jasa dan keringat coach akan sy dan anak2 kenang…coach berjaya buat anak2 sy dr xpandai sepak sampai dah pandai control bola…bg sy,bukan psl kuah tumpah ke,kuah banjir ke,susu sebelanga ke…smua ni dr usaha sendiri…ada bakat tp xusaha xkan jd jugak….xde bakat tp klau sgguh2 berusaha,insyaallah…kerja keras tu kunci utk berjaya…tkasih Coach @i.am.budie kerana berjaya mendidik anak2 sy dan anak2 #rrcougarsfc dr zero to hero 👏🏻 . . . #Repost @rrcougarsfc ・・・ Meet the team. • • Slots are open for u10 and u13 players. Pm to apply. #fitbodyfitbrain #rrcougarsfc

A post shared by Rita Rudaini (@ritrud727) on

Sumber:   ritrud727

 

 

 

 

Tinggalkan Komen